تخم مرغ از ازرش غذایی بالایی برخوردار است زیرا مصرف هر تخم مرغ حدود ۷۰ کالری انرژی برای بدن تولید می کند و یک منبع غنی از پروتئین می باشد. مصرف تخم مرغ در برنامه غذایی روزانه به همه افراد توصیه می شود زیرا تخم مرغ دارای مزایایی از جمله تنظیم قند خون، کمک به درمان کم خونی، تامین اسیدآمینه های مورد نیاز بدن و … می باشد، علاوه بر آن از برخی سرطان ها و بیماری های قلبی نیز جلوگیری می کند.
درباره بهترین روش های مصرف تخم مرغ سبز نظرات مختلفی مطرح شده است، زیرا هرکدام از طریقه های مصرف آن دارای مزایای خاص خود می باشد. برای مثال مصرف تخم مرغ آب پز به دلیل آنکه امکان انتقال میکروب های بیماری زا را کاهش می دهد و همچنین هضم آسان تر آن، به افرادی که دارای مشکل هضم می باشند، توصیه می شود یا استفاده از تخم مرغ به صورت عسلی، به دلیل داشتن زرده ای که تقویت کننده قلب و مغز می باشد، در طب سنتی آورده شده است. زرده تخم مرغ به دلیل داشتن مزاج گرم معتدل، در خون سازی و تقویت حجم تنفسی بسیار موثر است ولی مصرف سفیده تخم مرغ برای افرادی که دارای مزاج سرد می باشند، توصیه نمی شود زیرا تخم مرغ به دلیل سرد مزاج بودن سبب ایجاد معده درد در این دسته از افراد می شود. بیشتر متخصصان تغذیه مصرف تخم مرغ را در وعده غذایی صبحانه توصیه می کند به خصوص که این ماده غذایی در کنار مواد غذایی مانند لبنیات، آبمیوه های طبیعی، گردو و نان های سبوس دار میل شود، در این صورت به عنوان یک وعده غذایی کاملی محسوب می شود که انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه را تامین می کند.
به گفته متخصصان تغذیه، تخم مرغ سبز به دلیل داشتن انواع پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی (فسفر، ید، کلسیم، روی، آهن و ..) از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشد که مصرف آن به همه افراد به خصوص کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند، زنان باردار و ورزشکارانی که نیازمند عضله سازی و انرژی بیشتر هستند، باید مصرف تخم مرغ بیشتری داشته باشند.
هر انسان نیاز به دریافت ۸ گرم پروتئین به ازای هرکیلو گرم وزن خود دارد و مصرف یک عدد تخم مرغ در روز تنها ۶ گرم از آن را تامین می کند و باقی پروتئین مورد نیاز بدن باید با مصرف مواد غذایی دیگر تامین شود، مصرف حداقل ۴ عدد تخم مرغ در هفته به تنظیم رژیم غذایی بدن کمک می کند و باعث کنترل چربی خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود. علاوه بر آن افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند، می توانند با مصرف متعادل تخم مرغ سبز به آن برسند. به افرادی که علاقمند به مصرف تخم مرغ سبز به صورت خام می باشند، توصیه می شود که بدون پخت تخم مرغ آن را میل نکنند زیرا تخم مرغ خام به دلیل داشتن ماده ای به نام آویدین، از جذب ویتامین ها جلوگیری می کند و باعث می شود که خاصیت تخم مرغ از بین برود، آویدین ماده ای است که پس از پخنه شدن بی اثر می شود.
بهترین روش مصرف تخم مرغ سبز
در زمان خرید تخم مرغ و مصرف آن با به کارگیری روش های تشخیص تخم مرغ سالم، از فاسد نبودن آن اطمینان حاصل پیدا کنید تا سبب مسمومیت غذایی نشود. همچنین در هنگام خرید تخم مرغ از پاستوریزه بودن و سالم بودن بسته بندی، مطمئن باشید و به تاریخ تولید و انقضا آن نیز توجه کنید. از روش های دیگر اطمینان به سالم بودن تخم مرغ سبز بررسی شکل ظاهری آن مانند سخت و بدون ترک بودن پوسته و مخلوط نبودن محتویات درون پوسته می باشد. در واقع تخم مرغ سالم باید فاقد هرگونه بوی غیرطبیعی و لکه باشد و سفیده و زرده آن از هم جدا باشد. حداقل مدت زمان نگه داری تخم مرغ ۳ تا ۴ هفته پس از زمان تولید آن می باشد و در صورت عدم دسترسی به جای خنک، می توان آن را در داخل نمک قرار داد.
خرید عمده تخم مرغ از مجتمع تولیدی تخم مرغ سبز پورعلی به دلیل آنکه تخم مرغ بدون آنتی بیوتیک تولید می کند و در تولید تخم مرغ ها هیچگونه دخالت دستی وجود ندارد و کاملا مکانیزه و ارگانیک می باشد، به همه افراد پیشنهاد می شود و می توانید برای اطلاع از قیمت عمده تخم مرغ سبز (بدون آنتی بیوتیک) با نمایندگی تخم مرغ استان خود هماهنگ باشید.
منبع : بهترین روش مصرف تخم مرغ سبز