علل ایجاد لکه های خونی در تخم مرغ چیست ؟
گاهی اوقات ممکن است در یک بسته بندی تخم مرغ ، ۳ یا ۴ تخم مرغ ها در بسته بندی خراب بوده باشند و یا پس از شکستن، داخل تخم مرغ لکه های خونی وجود داشته باشد و این امر شما را از خوردن چنین تخم مرغی آزار دهد. البته بعضی از افراد به تازگی و کهنه بودن تخم مرغ دقت نکرده و این مسئله را جدی نمی گیرند. در حالی که راه های تشخیص تخم مرغ سالم و فاسد آسان بوده و کلیه افراد می توانند با روش های ساده تفاوت بین تخم مرغ تازه با تخم مرغی که مدت ها از زمان تولید آن گذشته را شناسایی کنند. تقریبا در کشور ایران، تخم مرغ سبز پورعلی یکی از مواد غذایی با هضم آسان و دسترسی راحت در برنامه غذایی افراد می باشد. البته درصد فاسد بودن و وجود لکه های خونی تخم مرغ های محلی نسبت به تخم مرغ های ماشینی بیشتر است پس به همین دلیل باید نکاتی را در خریدن تخم مرغ در نظر داشته باشید زیرا در برخی مواقع ممکن است تخم مرغ های مرغ های مادر را به عنوان تخم مرغ های محلی در بازار عرضه کنند.
علل وجود لکه های خونی در تخم مرغ پاره شدن فولیکول در ناحیه ای غیر از استیگما می باشد. در نتیجه این امر باعث پاره شدن رگ های خونی شده و و باعث واردشدن خون در زرده تخم مرغ می شود. برخلاف شایعات رایج در مورد مصرف نکردن تخم مرغی که لکه های خونی دارد باید بگوییم که این تخم مرغ ها از نظر ارزش غذایی هیچ تفاوتی با تخم مرغ های دیگر ندارد و در صورت بروز این مشکل کافی است با قاشق و یا چاقو لکه خون را جدا کنید و سپس به راحتی و بدون نگرانی می توانید تخم مرغ را مصرف کنید. البته شکستن تخم مرغ در یک ظرف جداگانه قبل از مخلوط کردن با مواد غذایی دیگر، به شما کمک می کند تا شما لکه های خونی را کاملا جدا کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که لکه های خونی موجود در تخم مرغ ممکن است به صورت ارثی باشد و بر همین اساس از مادر به فرزند انتقال یابد. تولیدکنندگان در صورت مشاهد چنین تخم مرغ هایی می بایست این تخم مرغ ها را از گله مخصوص جوجه کشی حذف کنند.
علل ایجاد لکه های خونی در تخم مرغ چیست ؟
لکه خون در زرده تخم مرغ meat spots نیز نامیده می شود که: